Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Kraamverzorgster

Als kraamverzorgster werk je voornamelijk bij gezinnen thuis. Als kraamverzorgster begeleid en leer jij de gezinnen hoe ze het beste zorg kunnen dragen aan hun pasgeboren baby. Je helpt de gezinnen met de zorg van hun baby en helpt ze in het huishouden. Als kraamverzorgster blijf je ongeveer 8 dagen na de bevalling, dit kan soms langer zijn als er bijvoorbeeld complicaties zijn opgetreden of als de borstvoeding niet goed verloopt. 

Verloskundige

Als verloskundige kun je aan de slag bij een ziekenhuis of gezondheidscentrum. Een verloskundige is iemand die vrouwen ondersteunt voor, tijdens en na de bevalling. Je kunt de zorg van een verloskundige verdelen in 3 verschillende fases.
Prenatale zorg is alle zorg die wordt verleend tijdens de zwangerschap zoals het bijhouden van de groei en ontwikkeling van de baby en voorlichting geven.
Natale zorg is alle zorg tijdens de bevalling zoals het vaststellen van het begin van de bevalling, controle van de hartslag van de baby en adviseren en ondersteunen  bij het opvangen van de weeën. 
Postnatale zorg is alle zorg na de bevalling zoals het controleren op afwijkingen bij de baby en bieden van nazorg en voorlichting aan de ouders.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren