Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Doktersassistente

Als doktersassistente kun je aan de slag in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en ondersteunt de huisarts. Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Als doktersassistent ben je de spil in de praktijk en het eerste aanspreekpunt voor de patiënt. Je gaat met de zorgvraag van de patiënt aan de slag en bepaalt de urgentie en de passende vervolgactie. Jij zorgt ervoor dat de praktijk goed georganiseerd is en dat patiënten goed geholpen worden. Het werk van een doktersassistent is afwisselend. Je voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts bij medische handelingen als dat nodig is én je houdt de administratie (zoals patiëntendossiers) bij en beantwoordt de telefoon. Naast de genoemde zelfstandige werkzaamheden werk je meestal in teamverband. 

Triagisten

Als triagist kun je aan de slag op de Huisartsenspoedpost. Om triagist te kunnen worden heb je als minimale vooropleiding doktersassistent of verpleegkunde nodig. Je bent als triagist het eerste aanspreekpunt voor patiënten die met spoed zorg nodig hebben buiten kantoortijden. De triagist beoordeelt als eerste aanspreekpunt de hulpvraag d.m.v. een triage. Dit is een beoordeling van de ernst en de urgentie van de hulpvraag. Erna zal de triagist beoordelen welk vervolgtraject er nodig zal zijn om de patiënt te kunnen helpen. Dit kan zijn het sturen van een ambulance, consult met de huisarts of een telefonisch advies.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren