Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Diabetes

Onderhoud jouw competenties voor het uitvoeren van voorbehouden en risicovolle handelingen. Volg een scholing over diabetes en subcutaan en intramusculair injecteren. Meer informatie:

Cursus diabetes: van bloedglucose meten tot insuline toedienen

Verzorg jij als (zelfstandig) verpleegkundige of verzorgende cliënten met suikerziekte en wil jij meer weten over bloedglucosecontrole, vormen van diabetes en het juist toedienen van insuline? Met een cursus diabetes leer je meer over voorbehouden en risicovolle handelingen, behandelmethodes bij diabetes en krijg je inzicht in bestaande richtlijnen en protocollen.

Zorg dat je bekwaam bent om te injecteren

Het toedienen van insuline met een injectiepen en het inbrengen/verwisselen van de naald/canule van een insulinepomp zijn vormen van injecteren. Injecteren is volgens de wet BIG een voorbehouden handeling. Dit mag je dus alleen doen als je bevoegd en bekwaam bent. Bevoegd ben je als je de vereiste papieren hebt en je moet opdracht hebben gekregen van bijvoorbeeld een arts. Je weet dan wat de handeling inhoudt, wat de risico’s zijn en wat je moet doen bij eventuele incidenten. Als je bekwaam bent, betekent dat dat je de juiste vaardigheden beheerst om de handeling uit te voeren. Je bent als verpleegkundigen of verzorgende zelf verantwoordelijk om je eigen bekwaamheid op peil te houden.

De voordelen van een cursus diabetes

 Je leert meer over diabetes mellitus type 1 en 2, de verschillende behandelingsmethoden, bloedglucosecontrole en hoe je moet omgaan met hypers en hypo’s. Je krijgt uitleg over de werking van insuline en hoe je dit toedient. Je gaat oefenen met injecteren en het bepalen van de bloedglucose en je krijgt algemene informatie over de werking van de bloedglucosemeters. Na afloopt heb je ook inzicht in welke consequenties jouw handelen kunnen hebben.

Tijdens de training komt aan bod:

  • Wat is Diabetes Mellitus?
  • Hoe werkt insuline en hoe dien je het toe?
  • Welke behandelmethoden zijn er?
  • Met welke geldende wet- en regelgeving moet je rekening houden?
  • Bloedsuikerwaarden en welke acties je kunt ondernemen als de waarden niet goed blijken te zijn.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren